Semnal de alarmă tras de Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: ”Risc major ca sute de mii de prahoveni să fie lăsați fără apă potabilă!”

Semnal de alarmă tras de Bogdan Toader, președintele PSD Prahova: ”Risc major ca sute de mii de prahoveni să fie lăsați fără apă potabilă!”
Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a tras un semnal de alarmă în legătură cu problemele care ar putea apărea în gestionarea sistemului județean de apă potabilă. Potrivit social-democratului, care acuză inclusiv schimbările mult prea dese la conducerea Hidro Prahova, unde au ajuns persoane care nu au avut nicio legătură cu județul Prahova, ar exista semnale și în legătură cu riscul pierderii unei finanțări europene. ”Prahova, încotro? După ploieștenii rămași fără apă caldă, există un risc major ca sute de mii de prahoveni să fie lăsați fără apă potabilă! Nu există niciun dubiu. Prahova a ajuns pe mâna incompetenței, a nepăsării și a răfuielilor politice! Pe lângă cei peste 130.000 de locuitori ai Ploieștiului care suportă din ce în ce mai greu problemele generate de întreruperea furnizării apei calde, acum vin anumite semnale de alarmă și din zona operatorului Hidro Prahova. Schimbările de la nivelul conducerii acestei societăți, impuse exclusiv pe criterii politice și de apartenență la anumite grupuri de interese, au provocat probleme în lanț, majore, în activitatea societății. Personaje aduse de la București sau din Călărași, care nu au habar de situația din județul Prahova, cocoțate în funcții extrem de bine plătite în conducerea operatorului regional de apă - canal, sunt la un pas să pună pe butuci această societate care asigură alimentarea cu apă potabilă a sute de mii de prahoveni!”, afirmă Bogdan Toader.
Președintele PSD Prahova mai precizează că, ”din cauza lipsei de personal, a echipelor de intervenție în teren, a deciziilor proaste, a lipsei stocurilor de materiale, mentenanța sistemului are de suferit. Și, implicit, prahovenii abonați la Hidro rămân tot mai des fără apă la robinet! Zilnic, asistăm la anunțuri de întrerupere a furnizării apei, din cauza problemelor din rețea, iar durata intervențiilor îi aduce în pragul disperării pe abonații societății! În plus, contractul pe Programul Operațional Infrastructură Mare, care ar fi o gură de oxigen pentru sistemul de apă-canal al județului, nu a fost semnat nici până acum! Pierdere de timp, din motive doar de conducerea actuală a Hidro Prahova știute, care implică și pierderea unor sume substanțiale din fonduri europene! Le-ați promis prahovenilor că îi duceți ”pe primul loc”! Ați reușit, în doi ani, doar să aruncați județul Prahova în mizerie!”.

Tipărire